Home
Rólunk Aktuális Zene Fotóarchívum Sajtó/Posta Kapcsolatok RSS Feed  

A Spischak David Quartet ugyan szívesen játszik jazz-standardeket is saját hangszerelésben, de nagyrészt a zenekarvezető Spischak David szerzeményeit adja elő, melyekeben az improvizálás és a komponálás közös jellemzői válnak a kvartett sajátos nyelvén hallhatóvá.

Bop, funk, latin és más egzotikusabb ritmusok, hangzások (pl. Afrikából, Japánból) bő vitalitással, néha némi humorral, valamint a zene történenelmi terjedelme él a zenekar muzsikájában.

A zenekar abból indul ki, hogy megfontolt és igényes módon, klasszikus jazz-kvartett felállásban egyértelműen és közérthetően fogalmazzon meg egyedi és akár elvont zenei gondolatokat, ötleteket, hogy ezeket így széles közönség számára élvezhetővé és érthetővé tegye.

Ennek következtében kifejező, letisztult és szórakoztató, egyben izgalmas, változatos és rendkívül tartalmas, szép zene születik.

Tagok:

ImreHéder Imre tenorszaxofon: Zenei tanulmányait 18 éves korában két év klasszikus oboa és szaxofonnal autodidaktaként kezdte el. Ezután felvételt nyert a Bartók Béla Zenemúvészeti Szakközpiskola jazz-tanszakára, ahol 1986-ban végzett. A magyaroszági jazz-élet számos prominens képviselojével játszott együtt, mint Regos István, Gadó Gábor, Baló István. No-spa együttes (Oláh Kálmán, Balázs Elemér és a Czvikovszky testvérek), Brass Age zenekar (Farkas Mihály, Csuhaj Barna Tibor), Posthumus (Mohai Tamás) valamint 1993-ban közösen alapította meg az Equinox együttest Márkus Tiborral, amelyben 2000-ig szaxofonozott.

 

 

AttilaFöldesi Attila dob: Három éves kora óta zenél. Egyaránt lelkesen játszik Nu-metal-t, funk-rock-ot, fusion-t, de szívéhez a jazz és annak összes válfaja áll a legközelebb. Zenei tanulmányait magánúton kezdte, később a Budapesti Kőbányai Zenei Stúdió hallgatójaként folytatta. Többek között tanították: Zempléni László, Berdisz Tamás, Pusztai Csaba, Köszegi Imre, Jávori Vilmos és édesapja Földesi Csongor. Játszott a Senga Na Lenga, Új Generáció, Kapsa Dixieland, Patai Ethno Jazz Band, Monyó Project, valamint a Sushi Train és a Future Café és Sugarloaf zenekarokban.

 

 

Karcsi

 

Gáspár Károly zongora: 1976-ban született Budapesten és hat éves kora óta zongorázik. Klasszikus zenei tanulmányai mellett,14 éves korában kezdett jazz zenével is foglalkozni. 1998-ban a Magyar Rádió Füsti Balogh Gábor Jazz Zongoraversenyén a döntobe jutva, a Legjobb Ballada Játék Díját nyerte el. Saját triójával és más formációkban is játszik.

 

 

 

 

David

Spischak David basszus: Zenei tanulmányait Németországban az erlangeni Friedrich-Alexander-Universität zenetudományi szakán és Norvégiában a trondheimi NTNU-n végezte, ahol basszusból sikeresen letette a Master vizsgát. Széleskörű zenei és kulturális érdeklődése tükröződik játékában és szerzeményeiben is, ami abból is látszik, hogy mennyire különböző és egyedi felállásokban is képes megtalálni zenei önmagát és mindenütt őszintén a tőle telhető legjobbat, legértékesebbet adja. Többek között tanították: Prof. Andreas Haug, Prof. Bjorn Alterhaug, Prof. Kjell Oversand, Jon Krogstad, Dr. Thomas Röder, Erik Hegdal, Traugott Jäschke. Résztvett workshopokon (válogatás) Anders Jormin, Miroslav Vitous tanároknál és játszott a (szintén válogatás) Trondheim World Music Ensemble, Djinji (Et annen manns dod), Dissonanzentrio, Ernst Todt Quartett, Alexander A. Gronau (Bibliothek Nemeton), Filip Wisniewski /Timo Hermannsdörfer /David Spischak-Trio zenekarokban.